Har du resept på inkontinensprodukter?

Da visste du kanskje ikke at du kan få mer enn bare bleier på resepten din.

Mange tenker kun på bind og bleier når de skal finne hjelpemidler for inkontinens, men det finnes også andre produkter tilgjengelig som kan bedre hverdagen din betraktelig. Det meste fås på blå resept, men du kan selvfølgelig også kjøpe produktene om du ikke har resept.

– Vi har både stol- og sengebeskyttelsen Attends Cover-Dri, Attends Barrier Spray for å beskytte huden samt alle våre truser som er spesiallaget for å passe til inkontinensinnlegg tilgjengelig på blå resept. Det er det flere som ikke er klar over, og som blir glad av å finne ut, forteller Wenche Slinning, markedssjef i Attends.

Alle disse produktene kan være med å gi deg med urinlekkasje en ekstra følelse av trygghet og komfort i hverdagen.

Vil du lese mer om produktene og tips til hvordan og når de kan brukes? Les hele blogginnlegget på Attendsbloggen – https://www.attends.no/blogg/du-far-mer-enn-bare-bleier-pa-resepten-din

Det finnes flere typer inkontinens

Urinlekkasje kommer i flere varianter. Det kan være alt fra små dråper nå og da til hele urintømminger og null kontroll på blæren.

Stressinkontinens

Denne typen inkontinens innebærer at musklene ikke er sterke nok til å holde blæren lukket under økt trykk på underlivet, for eksempel ved hosting, nysing, latter eller ved trening. Hovedårsakene til stressinkontinens hos kvinner er graviditet, fødsel og overgangsalderen og prostataoperasjon hos menn.

Hastverksinkontinens

Hastverksinkontinens kalles også for overaktiv blære. Dette kjennetegnes av at du ofte føler en sterk trang til å urinere, og du klarer ikke å holde igjen til du når toalettet. Du kan lekke små til større skvetter urin, eller også ha en hel blæretømming. Både kvinner og menn kan få hastverksinkontinens, og det er den vanligste typen inkontinens hos menn.

Blandingsinkontinens

Dette er en kombinasjon av stressinkontinens og hastverksinkontinens, en blanding flere menn og kvinner opplever.

Overflow inkontinens

Dette er følelsen av en blære som aldri blir helt tømt og man må urinere ofte men får det ikke til. Du kan også oppleve at det kommer en strøm av urin rett etter du har tømt blæren. Dette oppstår når blæren ikke tømmes helt, vanligvis på grunn av en tilstopping.

Kun hos menn: Etterdrypp (Post Micturition Dribbling = PMD)

Dette innebærer at man lekker noen dråper urin etter urinavgang når blæren virker å være tom. Det som skjer er at urinrøret ikke er blitt tømt helt ved hjelp av musklene rundt. En liten mengde urin blir liggende igjen i urinrøret, som oftest i den laveste delen like over scrotum. Denne urinen drypper når man begynner å bevege bekkenbunnen.

Opplever du urinlekkasje i en eller annen form bør du ta kontakt med fastlegen din for videre utredning.

Les hele saken på Attendsbloggen her: https://www.attends.no/blogg/hvilken-type-inkontinens-har-du